Store Policy

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Edita založba d.o.o

 

Spletno prodajo Edita libreria izvaja Edita založba d.o.o, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, davčna št.: SI: 61140210 , matična št.: 8675554000 (v nadaljevanju: Edita d.o.o).

1. Cene

Cene v spletni trgovini so navedene v evrih (eur) in vsebujejo DDV. Stroški dostave niso vključeni v ceno knjige. Cene in ostale ugodnosti (popusti ipd.) veljajo na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga kupec prejme ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

2. Stroški pošiljanja

2.1. Redna dostava po Sloveniji – GLS:

Stroški priprave in pošiljanja pošiljk, ki ne presegajo teže 2 kg, znašajo 4,64 eur (z DDV). Pri izbiri plačila po povzetju GLS zaračuna provizijo za nakazilo.

Doplačila:

  • Prevzem na domačem naslovu:  1,00€

  • Odkupnina na paketu:  1,00€

2.2. Redna dostava v tujino – GLS:

Stroški priprave in pošiljanja pošiljk, ki ne presegajo teže 2 kg, znašajo 8,54 eur (z DDV) in vključujejo navadno pošto s storitvijo – prednostno.

Država XS (do 35cm) S (do 50cm) M (do 65cm) L (do 80cm) XL (max):

Avstrija 7,72 € XS (do 35cm) 9,27 € S (do 50cm) 11,59 € M (do 65cm)  12,37 € L (do 80cm) 15,47 € XL (max)

Belgija 10,83 € XS (do 35cm) 13.80 € S (do 50cm) 16.76 € M (do 65cm)  20.70 € L (do 80cm) 29.57 € XL (max)

Bolgarija 10,02 €  XS (do 35cm) 13,87 € S (do 50cm) 17,74 € M (do 65cm) 20,04 € L (do 80cm) 30,85 € XL (max)

Češka 13,80 € XS (do 35cm) 16,57 € S (do 50cm) 20,72 € M (do 65cm)  22,09 € L (do 80cm) 27,62 € XL (max)

Nemčija 9,85 € XS (do 35cm) 12,53 € S (do 50cm) 15,21 € M (do 65cm)  18,80 € L (do 80cm) 26,86 € XL (max)

Danska 9,59 € XS (do 35cm) 12,20 € S (do 50cm) 14,82 € M (do 65cm) 18,30 € L (do 80cm) 26,16 € XL (max)

Španija 18,24 € XS (do 35cm) 22,80 € S (do 50cm) 29,18 € M (do 65cm)  35,56 € L (do 80cm) 45,60 € XL (max)

Finska 38,45 € XS (do 35cm) 48,07 € S (do 50cm) 61,54 € M (do 65cm)  75,01 € L (do 80cm) 96,17 € XL (max)

Francija 12,77 € XS (do 35cm) 17,69 € S (do 50cm) 22,59 € M (do 65cm) 25,55 € L (do 80cm) 39,31 € XL (max)

Hrvaška 8,97 € XS (do 35cm) 10,76 € S (do 50cm) 13,44 € M (do 65cm)  14,35 € L (do 80cm) 17,93 € XL (max)

Madžarska 11,63 € XS (do 35cm) 13,96 € S (do 50cm) 17,45 € M (do 65cm)  18,62 € L (do 80cm) 23,28 € XL (max)

Irska 36,22 € XS (do 35cm) 50,17 € S (do 50cm) 64,11 € M (do 65cm)  72,47 € L (do 80cm) 111,52 € XL (max)

Italija 12,81 € XS (do 35cm) 16,30 € S (do 50cm) 19,79 € M (do 65cm)  24,45 € L (do 80cm) 34,94 € XL (max)

Lihtenštajn 12,09 € XS (do 35cm) 15,38 € S (do 50cm) 18,69 € M (do 65cm)  23,09 € L (do 80cm) 32,99 € XL (max)

Litva 18,31 € XS (do 35cm) 25,36 € S (do 50cm) 32,40 € M (do 65cm) 36,64 € L (do 80cm) 56,36 € XL (max)

Luksemburg 17,14 € XS (do 35cm) 21,83 € S (do 50cm) 26,51 € M (do 65cm)  32,74 € L (do 80cm) 46,79 € XL (max)

Latvija 21,69 € XS (do 35cm) 30,04 € S (do 50cm) 38,39 € M (do 65cm)  43,40 € L (do 80cm) 66,78 € XL (max)

Monako 13,12 € XS (do 35cm) 18,17 € S (do 50cm) 23,22 € M (do 65cm)  26,25 € L (do 80cm) 40,39 € XL (max)

Nizozemska 10,22 € XS (do 35cm) 13,02 € S (do 50cm) 15,81 € M (do 65cm) 19,53 € L (do 80cm)  27,90 € XL (max)

Norveška 23,99 € XS (do 35cm) 29,99 € S (do 50cm) 38,39 € M (do 65cm) 46,79 € L (do 80cm) 60,00 € XL (max)

Polska 7,72 € XS (do 35cm) 10,70 € S (do 50cm) 13,66 € M (do 65cm) 15,45 €  L (do 80cm) 23,78 € XL (max)

Portugalska 14.02 € XS (do 35cm) 17,52 € S (do 50cm) 22,42 € M (do 65cm) 27,34 € L (do 80cm) 35,05 € XL (max)

Romunija 9,04 € XS (do 35cm) 12,53 € S (do 50cm) 16,01 € M (do 65cm) 18,09 € L (do 80cm) 28,84 € XL (max)

Švedska 13,10 € XS (do 35cm) 16,37 € S (do 50cm) 20,96 € M (do 65cm) 25,55 € L (do 80cm) 32,76 € XL (max)

Slovaška 11,70 € XS (do 35cm) 14,04 € S (do 50cm) 17,54 € M (do 65cm)  18,71 € L (do 80cm) 23,41 € XL (max)

San Marino 11,10 € XS (do 35cm) 14,13 € S (do 50cm) 17,17 € M (do 65cm)  21,20 € L (do 80cm) 30,29 € XL (max)

Združeno kraljestvo 12,31 € XS (do 35cm) 17,06 € S (do 50cm) 21,79 € M (do 65cm)  24,63 € L (do 80cm) 37,91 € XL (max)

Estonija 15,99 € XS (do 35cm) 20,00 € S (do 50cm) 25,60 € M (do 65cm)  31,20 € L (do 80cm) 39,99 € XL (max)

 

3. Načini plačila

3.1. Z gotovino ob prevzemu (po povzetju):

Naročene publikacije kupci plačajo dostavljavcu GLS ob prevzemu. Ta način lahko izberejo samo kupci, ki imajo dostavni naslov v Sloveniji.

3.2. Po predračunu:

Po oddaji naročila kupci na svoj e-naslov prejmejo predračun. Edita d.o.o naročilo odda v obdelavo po prejemu plačila na TRR.

3.3. Po računu: (za pravne osebe):

Kupci naročene publikacije prejmejo skupaj z računom. Velja samo za pravne osebe s sedežem in dostavnim naslovom v Sloveniji.

3.4 Plačilne kartice, elektronska plačila

Plačevanje prek spletne banke (Abanet, NLB Klik), možno je tudi plačilo s plačilno kartico na sedežu podjetja Edita založba, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, 2. Nadstropje, soba 220.

 

3.5. Način plačila za kupce iz tujine:

Kupci iz tujine, ki naročajo knjige na dostavni naslov v tujini, lahko izberejo plačilo po predračunu ali plačilo s plačilnimi karticami oz. druge možnosti elektronskih plačil (glej tč. 3.4). Cenik pošiljanja se nahaja pod točko 2 (Stroški pošiljanja). Kupce iz tujine, ki knjige naročajo za nadaljnjo prodajo, prosimo, da nas kontaktirajo po e-pošti na: edita@edita-libreria.com , prav tako tudi drugi kupci, ki potrebujejo več informacij.

4. Postopek nakupa in sklenitev prodajne pogodbe

Kupci nakup v spletni trgovini Edita libreria opravite tako, da najprej pri želeni publikaciji izberete ikono »Checkout«. Po opravljeni izbiri, kliknete na ikono »Add to cart«, kjer se vam prikažejo publikacije, ki ste jih izbrali, njihova količina, morebiten popust in cena ter skupna cena nakupa.

Za nadaljevanje izberete ikono »Checkout«. V naslednjem koraku je potrebno opraviti registracijo (ta je različna za pravne oziroma fizične osebe in za kupce, ki naročajo prvič oziroma vnovič). S prijavo v spletno trgovino potrjujete, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja Edita založba d.o.o. V tem koraku se je mogoče prijaviti tudi na prejemanje novic. Registraciji in prijavi sledi izbira dostave in načina plačila ter potrditev nakupa.

Kupec se lahko pred oddajo naročila (tj. preden izbere ikono »Potrdi naročilo«) vrne na predhodno fazo nakupa in popravi napačno vnesene podatke, spremeni vrsto ali količino izbranih publikacij in podobno. S klikom na ikono »Place the order« kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja Edita založba d.o.o  in da je bil nanje ob registraciji izrecno opozorjen. Šteje se, da je prodajna pogodba sklenjena v trenutku, ko Edita d.o.o kupcu po e-pošti potrdi naročilo.

Ti splošni pogoji štejejo za pogodbene pogoje v smislu Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04-UPB2 in naslednji; ZVPot) in so del vsakokratne prodajne pogodbe.

Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku ali angleškem jeziku (če kupec izpolni naročilo v angleškem jeziku). Sklenjena pogodba je shranjena na strežnikih na sedežu Edita d.o.o. Dostop do pogodbe je mogoč vsak delovni dan od 9.00 do 17.00 (prosimo, da se predhodno najavite na  tel. št. 0030 77 36 77 ali po e-pošti na: edita@edita-libreria.com)

.

5. Rok dobave in prevzem

Rok dobave naročenih publikacij je praviloma 3 delovne dni za dostavne naslove v Sloveniji. Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, ko poide zaloga naročene publikacije (redko se lahko zgodi, da je zaloga pošla in stanje na spletni strani še ni bilo ažurirano) ali če ugotovimo povečano plačilno tveganje kupca. V takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti ali telefonu.

Za dobavo v tujino veljajo roki GLS Slovenija.

6. Varnost kupca in varstvo osebnih podatkov

S klikom na gumb "Registracija in prijava" potrjujete, da ste seznanjeni, da bo Edita založba d.o.o zagotovila varstvo vaših osebnih podatkov v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 24.7.2016, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 - uradno prečiščeno besedilo) in morebitno drugo nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter Pravilnikom o varnosti obdelave osebnih podatkov na Univerzi v Ljubljani.

S klikom na gumb "Registracija in prijava" prav tako dovoljujete, da Edita d.o.o do vašega preklica soglasja obdeluje vaše osebne podatke (ime, priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov) za namen sklenitve oziroma izpolnitve pogodbe.

Če obenem označite tudi okence za prejemanje obvestil, dovoljujete, da Edita d.o.o vaše osebne podatke obdeluje za namen obveščanja o novostih, prireditvah in drugih akcijah Edita d.o.o (t. i. neposredno trženje).

Kadarkoli lahko zahtevate, da Edita d.o.o v roku 15 dni trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za zgoraj navedene namene ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno obvesti. Svojo zahtevo lahko kadarkoli posredujete Edita d.o.o po telefonu št. 00386 30 77 36 77, preko elektronske pošte edita@edita-libreria.com ali pisno na naslov Edita založba, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Prav tako lahko kadarkoli zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov (seznanitev), njihovo dopolnitev, popravo, izbris ali omejitev obdelave, imate pa tudi pravico do prenosljivosti podatkov in pravico do ugovora. Če menite, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve zakonodaje, lahko podate ugovor, ki ga obravnava Informacijski pooblaščenec in s tem zahtevate prenehanje obdelave vaših osebnih podatkov. To zahtevo lahko vložite pisno, preko elektronske pošte ali na drug dokumentiran način.

Roki hrambe osebnih podatkov: 1. podatki kupcev se hranijo, dokler to zahtevajo računovodski standardi, zakon, ki ureja davek na dodano vrednost, oziroma drugi davčni predpisi; 2. podatki strank, ki ne opravijo nakupa knjig, ampak se prijavijo samo na prejemanje novic, se hranijo, dokler se stranka od prejemanja obvestil ne odjavi.

Za točnost osebnih podatkov, ki jih posredujete pri registraciji, Edita d.o.o ne odgovarja.

Pri plačilu s plačilnimi karticami in elektronskih plačilih osebne podatke, ki jih kupec vnese v spletno aplikacijo, obdeluje spletna stran wix.com. 

7. Pravica do odstopa od nakupa

7.1. za potrošnike:

Kupec, ki je potrošnik po ZVPot, ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artikla odstopi od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. 14-dnevni rok prične teči od dneva, ko potrošnik sprejme blago. Kupec od pogodbe odstopi tako, da sporočilo o odstopu pošlje na kontaktni naslov Edite d.o.o : edita@edita-libreria.com .

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto Edita d.o.o vrniti v tridesetih dneh od sporočila, da od nakupa odstopa.  Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov Edita d.o.o, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Za vrnjene izdelke Edita d.o.o kupcu takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe, vrne vsa opravljena plačila.

7.2 za pravne osebe:

Kupci, ki so pravne osebe, lahko od pogodbe odstopijo po določbah zakona, ki ureja obligacijska razmerja.

8. Odgovornost

Edita d.o.o  se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti točnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njeni spletni trgovini. Od trenutka, ko Edita d.o.o odda pošiljko z naročenimi izdelki na pošto, ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri GLS Slovenija.

9. Pritožbe, spori in uporaba prava

Edita d.o.o spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov, varstva osebnih podatkov in poslovanja na trgu. Uporabnik (kupec) se lahko v primeru težav obrne na tel. št. 00386 30 77 36 77 ali 00386 41 360 387, pritožbo pa lahko odda tudi na e-poštni naslov: edita@edita-libreria.com. Edita d.o.o si bo po svojih močeh prizadevala morebitne spore rešiti sporazumno in v najkrajšem možnem času. Če do sporazumne rešitve ne bi prišlo, je za reševanje vseh sporov pristojno stvarno sodišče v Ljubljani po slovenskem pravu.

Edita d.o.o ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje sporov, ki jih lahko potrošniki sprožijo v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIRPS). To pomeni, da se morebitni spori rešujejo pred pristojnim sodiščem. Edita d.o.o kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, v skladu s četrtim odstavkom 32. člena ZIRPS objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=SL .

10. Spremembe splošnih pogojev

Edita d.o.o si pridržuje pravico, da v vsakem trenutku in brez posebnega obvestila, spremeni te splošne pogoje poslovanja.  Spremembe začnejo veljati in se uporabljati z dnem objave na spletni strani Edita libreria, razen za naročila, ki so bila potrjena pred spremembo (ta se opravijo po prejšnjih splošnih pogojih poslovanja).

V Ljubljani, 15.11.2020

General terms and conditions of the online store Edita založba d.o.o.


The online sale of Edita libreria is carried out by Edita založba d.o.o, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, tax no .: SI: 61140210, registration no .: 8675554000 (hereinafter: Edita d.o.o).

1. Prices

Prices in the online store are stated in euros (euros) and include VAT. Delivery costs are not included in the price of the book. Prices and other benefits (discounts, etc.) are valid on the day of placing the order. The original invoice received by the customer upon payment or delivered in connection with the general conditions published on this page and confirmed at the time of placing the order.

2. Shipping costs

2.1. Regular delivery in Slovenia - GLS:

The cost of preparing and sending consignments not exceeding 2 kg weighs 4.64 euros (including VAT). When choosing payment after cash on delivery, GLS charges a transfer fee.

Surcharges:

    Pick-up at home address: € 1.00

    Redemption on the package: € 1.00


2.2. Regular delivery abroad - GLS:

The cost of preparing and sending shipments not exceeding 2 kg weighs 8.54 euros (including VAT) and includes regular mail with the service - priority.

Country XS (up to 35cm) S (up to 50cm) M (up to 65cm) L (up to 80cm) XL (max):


Austria 7.72 € XS (up to 35cm) 9.27 € S (up to 50cm) 11.59 € M (up to 65cm) 12.37 € L (up to 80cm) 15.47 € XL (max)

Belgium 10.83 € XS (up to 35cm) 13.80 € S (up to 50cm) 16.76 € M (up to 65cm) 20.70 € L (up to 80cm) 29.57 € XL (max)

Bulgaria 10.02 € XS (up to 35cm) 13.87 € S (up to 50cm) 17.74 € M (up to 65cm) 20.04 € L (up to 80cm) 30.85 € XL (max)

Czech Republic € 13.80 XS (up to 35cm) € 16.57 S (up to 50cm) € 20.72 M (up to 65cm) € 22.09 L (up to 80cm) € 27.62 XL (max)

Germany € 9.85 XS (up to 35cm) € 12.53 S (up to 50cm) € 15.21 M (up to 65cm) € 18.80 L (up to 80cm) € 26.86 XL (max)

Denmark € 9.59 XS (up to 35cm) € 12.20 S (up to 50cm) € 14.82 M (up to 65cm) € 18.30 L (up to 80cm) € 26.16 XL (max)

Spain 18.24 € XS (up to 35cm) 22.80 € S (up to 50cm) 29.18 € M (up to 65cm) 35.56 € L (up to 80cm) 45.60 € XL (max)

Finland € 38.45 XS (up to 35cm) € 48.07 S (up to 50cm) € 61.54 M (up to 65cm) € 75.01 L (up to 80cm) € 96.17 XL (max)

France 12.77 € XS (up to 35cm) 17.69 € S (up to 50cm) 22.59 € M (up to 65cm) 25.55 € L (up to 80cm) 39.31 € XL (max)

Croatia 8.97 € XS (up to 35cm) 10.76 € S (up to 50cm) 13.44 € M (up to 65cm) 14.35 € L (up to 80cm) 17.93 € XL (max)

Hungary 11.63 € XS (up to 35cm) 13.96 € S (up to 50cm) 17.45 € M (up to 65cm) 18.62 € L (up to 80cm) 23.28 € XL (max)

Ireland € 36.22 XS (up to 35cm) € 50.17 S (up to 50cm) € 64.11 M (up to 65cm) € 72.47 L (up to 80cm) € 111.52 XL (max)

Italy € 12.81 XS (up to 35cm) € 16.30 S (up to 50cm) € 19.79 M (up to 65cm) € 24.45 L (up to 80cm) € 34.94 XL (max)

Liechtenstein € 12.09 XS (up to 35cm) € 15.38 S (up to 50cm) € 18.69 M (up to 65cm) € 23.09 L (up to 80cm) € 32.99 XL (max)

Lithuania 18.31 € XS (up to 35cm) 25.36 € S (up to 50cm) 32.40 € M (up to 65cm) 36.64 € L (up to 80cm) 56.36 € XL (max)

Luxembourg € 17.14 XS (up to 35cm) € 21.83 S (up to 50cm) € 26.51 M (up to 65cm) € 32.74 L (up to 80cm) € 46.79 XL (max)

Latvia € 21.69 XS (up to 35cm) € 30.04 S (up to 50cm) € 38.39 M (up to 65cm) € 43.40 L (up to 80cm) € 66.78 XL (max)

Monaco 13,12 € XS (up to 35cm) 18,17 € S (up to 50cm) 23,22 € M (up to 65cm) 26,25 € L (up to 80cm) 40,39 € XL (max)

Netherlands € 10.22 XS (up to 35cm) € 13.02 S (up to 50cm) € 15.81 M (up to 65cm) € 19.53 L (up to 80cm) € 27.90 XL (max)

Norway € 23.99 XS (up to 35cm) € 29.99 S (up to 50cm) € 38.39 M (up to 65cm) € 46.79 L (up to 80cm) € 60.00 XL (max)

Poland 7.72 € XS (up to 35cm) 10.70 € S (up to 50cm) 13.66 € M (up to 65cm) 15.45 € L (up to 80cm) 23.78 € XL (max)

Portugal 14.02 € XS (up to 35cm) 17.52 € S (up to 50cm) 22.42 € M (up to 65cm) 27.34 € L (up to 80cm) 35.05 € XL (max)

Romania € 9.04 XS (up to 35cm) € 12.53 S (up to 50cm) € 16.01 M (up to 65cm) € 18.09 L (up to 80cm) € 28.84 XL (max)

Sweden 13.10 € XS (up to 35cm) 16.37 € S (up to 50cm) 20.96 € M (up to 65cm) 25.55 € L (up to 80cm) 32.76 € XL (max)

Slovakia 11,70 € XS (up to 35cm) 14,04 € S (up to 50cm) 17,54 € M (up to 65cm) 18,71 € L (up to 80cm) 23,41 € XL (max)

San Marino 11.10 € XS (up to 35cm) 14.13 € S (up to 50cm) 17.17 € M (up to 65cm) 21.20 € L (up to 80cm) 30.29 € XL (max)

United Kingdom 12,31 € XS (up to 35cm) 17,06 € S (up to 50cm) 21,79 € M (up to 65cm) 24,63 € L (up to 80cm) 37,91 € XL (max)

Estonia € 15.99 XS (up to 35cm) € 20.00 S (up to 50cm) € 25.60 M (up to 65cm) € 31.20 L (up to 80cm) € 39.99 XL (max)


3. Methods of payment

3.1. With cash on delivery (after collection):
Customers pay for the ordered publications to the GLS delivery company upon receipt. This method can only be chosen by customers who have a delivery address in Slovenia.


3.2. According to the estimate:
After placing the order, customers will receive a pro forma invoice to their e-mail address. Edita d.o.o submits the order for processing after receiving payment on the current account.


3.3. By account: (for legal entities):
Customers receive the ordered publications together with the invoice. Applies only to legal entities with registered office and delivery address in Slovenia.


3.4 Payment cards, electronic payments
Payment via the online bank (Abanet, NLB Klik), it is also possible to pay with a payment card at the headquarters of the company Edita založba, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, 2nd floor, room 220.

3.5. Method of payment for customers from abroad:
Buyers from abroad who order books at a delivery address abroad can choose to pay by proforma invoice or pay with payment cards or. other electronic payment options (see point 3.4). Shipping price list is located under point 2 (Shipping costs). Buyers from abroad who order books for resale are asked to contact us by e-mail at: edita@edita-libreria.com, as well as other buyers who need more information.


4. Purchase procedure and conclusion of a sales contract
Customers make a purchase in the Edita libreria online store by first selecting the "Checkout" icon next to the desired publication. After making your selection, click on the "Add to cart" icon, where you will see the publications you have selected, their quantity, any discount and price, and the total purchase price.
Select the "Checkout" icon to continue. In the next step, it is necessary to register (this is different for legal or natural persons and for customers who order for the first time or again). By logging in to the online store, you confirm that you agree with the general terms and conditions of Edita založba d.o.o. You can also sign up to receive news in this step. Registration and registration are followed by the choice of delivery and method of payment and confirmation of purchase.
Before placing an order (ie before selecting the "Confirm order" icon), the customer can return to the previous stage of the purchase and correct the incorrectly entered data, change the type or quantity of selected publications and the like. By clicking on the "Place the order" icon, the customer confirms that he is familiar with the general terms and conditions of business of Edita založba d.o.o and that he was explicitly reminded of them upon registration. It is considered that the sales contract is concluded at the moment when Edita d.o.o. confirms the order to the buyer by e-mail.
These general terms and conditions are considered contractual terms in the sense of the Consumer Protection Act (Official Gazette of the Republic of Slovenia, No. 98/04-UPB2 et seq .; ZVPot) and are part of each sales contract.
The order / contract is concluded in Slovene or English (if the buyer fills in the order in English). The concluded contract is stored on servers at the headquarters of Edita d.o.o. Access to the contract is possible every working day from 9.00 to 17.00 (please make an appointment in advance on tel. 0030 77 36 77 or by e-mail at: edita@edita-libreria.com).

5. Delivery time and collection
The delivery time of ordered publications is usually 3 working days for delivery addresses in Slovenia. We reserve the right to exceptionally (partially) withdraw from the execution of the order in cases where the stock of the ordered publication runs out (it can rarely happen that the stock has gone and the situation on the website has not yet been updated) or if we find increased payment risk. In such and similar cases, we will immediately notify you of any withdrawal from the contract by e-mail or telephone.
GLS Slovenia deadlines apply to deliveries abroad.


6. Customer security and protection of personal data
By clicking on the "Registration and login" button, you confirm that you are aware that Edita založba doo will ensure the protection of your personal data in accordance with Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of 24.7.2016, Personal Data Protection Act (Official Gazette of the Republic of Slovenia, No. 94/07 - official consolidated text) and any other national legislation in the field of personal data protection and the Rules on the security of personal data processing at the University of Ljubljana.
By clicking on the "Registration and login" button, you also allow Edita d.o.o to process your personal data (name, surname, address, telephone number, e-mail address) for the purpose of concluding or fulfilling the contract until your consent is revoked.
If you also check the box for receiving notifications, you allow Edita d.o.o. to process your personal data for the purpose of informing about news, events and other promotions of Edita d.o.o. (i.e. direct marketing).
You may at any time request that Edita d.o.o permanently or temporarily cease to use your personal data for the above purposes within 15 days and notify you in writing within a further 5 days. You can send your request at any time to Edita d.o.o. by phone no. 00386 30 77 36 77, via e-mail edita@edita-libreria.com or in writing to the address Edita založba, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana. Revocation of consent does not affect the lawfulness of the processing of your personal data, which was carried out on the basis of consent until its revocation.
You can also request access to your personal data (acquaintance), their supplementation, correction, deletion or restriction of processing at any time, as well as the right to data portability and the right to object. If you believe that there has been a breach of the law in the processing of personal data, you can lodge an objection, which is handled by the Information Commissioner and thereby request the termination of the processing of your personal data. You can make this request in writing, via email or in another documented manner.
Deadlines for the retention of personal data: 1. customer data shall be kept for as long as required by accounting standards, the law governing value added tax or other tax regulations; 2. The data of customers who do not make a purchase of books, but only sign up to receive news, shall be kept until the customer unsubscribes from receiving notifications.
Edita d.o.o. is not responsible for the accuracy of the personal data you provide during registration.
When paying with payment cards and electronic payments, the personal data entered by the customer into the web application is processed by the wix.com website.

7. Right of withdrawal
7.1. for consumers:
The buyer, who is a consumer under ZVPot, has the right to withdraw from the contract within 14 days of receiving the item, without having to state the reason for his decision. The 14-day period starts to run from the day the consumer accepts the goods. The buyer withdraws from the contract by sending a notice of withdrawal to the contact address of Edita d.o.o: edita@edita-libreria.com.
If the buyer has already received the goods and withdraws from the contract, he must return the received Edita d.o.o. within thirty days from the notification that he withdraws from the purchase. The buyer must return the received goods undamaged and in the same quantity to the address Edita d.o.o, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana. The only cost borne by the buyer in connection with the withdrawal from the contract is the direct cost of returning the goods.
For returned products, Edita d.o.o. returns all payments made to the buyer as soon as possible, but no later than within 30 days of receiving the notice of withdrawal from the contract.


7.2 for legal entities:
Buyers who are legal entities may withdraw from the contract in accordance with the provisions of the law governing obligations.


8. Responsibility
Edita d.o.o makes every effort to ensure the accuracy and correctness of the information published in its online store. From the moment Edita d.o.o. delivers the shipment with the ordered products to the post office, it is not responsible for cases of physical damage, destruction or loss of the shipment, as well as not if there is a lack of content in the shipment or if the shipment shows signs of opening. In these cases, the user (buyer) must initiate a complaint procedure with GLS Slovenia.


9. Complaints, disputes and application of law
Edita d.o.o. complies with applicable regulations in the field of consumer protection, personal data protection and market operations. In case of problems, the user (buyer) can contact tel. no. 00386 30 77 36 77 or 00386 41 360 387, and the complaint can also be sent to the e-mail address: edita@edita-libreria.com. Edita d.o.o will do its best to resolve any disputes amicably and in the shortest possible time. If no amicable solution is reached, the court of substantive jurisdiction in Ljubljana under Slovenian law is competent to resolve all disputes.
Edita d.o.o. does not recognize any provider of out-of-court settlement of consumer disputes as competent for resolving disputes that consumers may initiate in accordance with the Out-of-Court Settlement of Consumer Disputes Act (ZIRPS). This means that any disputes are resolved before the competent court. Edita d.o.o, as a provider engaged in online sales, in accordance with the fourth paragraph of Article 32 of the ZIRPS, publishes an electronic link to the platform for online resolution of consumer disputes:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=EN.


10. Changes to the General Terms and Conditions
Edita d.o.o reserves the right to change these general terms and conditions at any time and without special notice. The changes take effect and apply from the date of publication on the Edita libreria website, except for orders that were confirmed before the change (these are performed under the previous general terms and conditions).


In Ljubljana, 15.11.2020